#

Olympic Dreams: юні дзюдоїсти з Київщини відвідали тренувально-пізнавальний кемп у Японії (ФОТО)

26.10.2023 13:00
Olympic Dreams: юні дзюдоїсти з Київщини відвідали тренувально-пізнавальний кемп у Японії (ФОТО)
Фото з місця подій

Юні дзюдоїсти з Київщини відвідали сьомий тренувально-пізнавальний кемп у Японії проєкту міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на благодійний фонд "Майбутнє дітям".

За цей час юні дзюдоїсти з постраждалих від війни українських міст сповна здійснили свою мрію – відвідали Японію, батьківщину дзюдо, де провели не лише інтенсивні тренування, а й долучилися до культурних заходів. Завершився візит українських атлетів урочистою подією за участю Посольства України в Японії, Всеяпонської федерації дзюдо, президента Кодокану – легендарного інституту дзюдо, керівництва спортивних організацій Японії та інших поважних гостей. 

Надзвичайний і Повноважний Посол України Сергій Корсунський зазначив:

Зараз, коли Україна переживає складні часи, проєкт Olympic Dreams заслуговує на всебічну підтримку. Я особисто займався дзюдо, і знаю, як важливо дотримуватись безперервності тренувань попри всі обставини. Тому ми щиро вітаємо місію, яку виконує Olympic Dreams – збереження та розвиток олімпійського резерву, і раді долучитись до проєкту, взяв на себе логістику спортсменів.

Японська сторона організувала насичену програму перебування для дітей-дзюдоїстів з України. Учасники проєкту Olympic Dreams отримали можливість навчатися усіх секретів дзюдо від найкращих тренерів та олімпійських чемпіонів Японії. Кращі японські майстри дзюдо, за підтримки All Japan Judo Federation, Kodokan Judo Institute, JUDOs, Tokai University Shizuoka Shoyo High School, Shizuoka Gakuen High School, and Shutoku High School запропонували молодим українцям ексклюзивні майстеркласи, рандорі та культурні заходи.

Так, українські дзюдоїсти відвідали різноманітні майстеркласи від Олімпійського чемпіона з дзюдо в Ріо-де-Жанейро 2016 Mashu Baker, від Олімпійського чемпіона з дзюдо в Атланті 1996 та чемпіона світу 1997 Kenzo Nakamura, спеціаліста з техніки "Ньюаза" (партер). Від суддівського класу надзвичайну лекцію прочитав бронзовий призер Олімпійських Ігор в Сеулі 1988 Akinobu Osako. Члени Комісії спортсменів Всеяпонської федерації дзюдо також виступили на заняттях з дзюдо та поділилися своїми вишуканими техніками: Misato Nakamura – триразова чемпіонка світу (2009, 2011, 2015) та бронзова призерка Олімпійських ігор 2008 та 2016, Hisayoshi Harasawa – срібний призер Олімпійських ігор 2016, Ryunosuke Haga – бронзовий призер Олімпійських ігор 2016 та чемпіон світу 2015 та Ono Yoko – срібна призерка чемпіонату світу з дзюдо 2021 року.

Президент All Japan Judo Federation зазначив: 

Ми прагнули ознайомити українських атлетів не лише з технікою дзюдо, а і з японським духом та цінностями. Раді, що змогли передати частинку японської душі. Щиро запрошуємо відвідати нашу країну ще.

Чемпіон світу, Олімпійський чемпіон і чемпіон Японії у відкритій категорії, президент Kodokan Judo Institute Haruki Uemura підкреслив, що двері першої у світі школи дзюдо – інституту Кодокан – відчинені для українських спортсменів:

Ми завжди раді підтримати вас та долучити до традицій та філософії “вивчення шляху”, якою і є дзюдо.

Ініціатор проєкту, меценат Анатолій Бойко відзначив:

Розпочинаючи навесні 2022 року проєкт Olympic Dreams, ми навіть і не уявляли, що за 2 роки опинимось в Японії. Ми щасливі, що наші атлети зараз мають можливість не лише тренуватись у безпечних умовах, а й отримувати неоціненний досвід для здобуття майбутніх перемог. Не зупиняємось на досягнутому й продовжуємо підтримку та розвиток олімпійського резерву України.

Команда проєкту Olympic Dreams на урочистій церемонії в Посольстві України передала всім японським партнерам особисті подяки від Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України, Федерації дзюдо України, Київського обласного відділення НОК України, Міського голови міста Ірпінь та Благодійного фонду “Майбутнє – дітям”.

Перебуваючи у різних країнах, учасники проєкту Olympic Dreams несуть з собою український культурний код, знайомлячи міжнародну спільноту з художніми творами, національними традиціями, піснями й танцями України. Цього разу до Японії вони привезли велику колекцію українських книг видавництва “Книголав” для поповнення бібліотеки посольства. У кожному місці, яке відвідували учасники проєкту, лунали українські пісні та виконувались народні танці. А на завершальному заході в останній день перебування діти влаштували показ авторських вишиванок бренду THE SVOE.

Проєкт Olympic Dreams також сприяв культурному обміну між молоддю України та Японії. Під час перебування учасники проєкту мали можливість дізнатися більше про японську культуру та традиції, відвідати Олімпійський музей Японії та музей Інституту Кодокан, пізнати таємниці чайної церемонії, а також відвідати турніри не тільки з дзюдо, а й з таких популярних в Японії видів спорту як сумо, бейсбол та регбі. Українські спортсмени спільно зі своїми японськими друзями взяли участь в екологічній акції – прибиранні пляжу біля школи Tokai University Shizuoka Shoyo High School. До речі, цей пляж знаходиться поруч з сосновим бором Міхо, що є складовою об'єкту Світової спадщини ЮНЕСКО в Японії, центром якого є гора Фуджі.

Проєкт міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams реалізується Благодійним фондом "Майбутнє – дітям" вже понад півтора року. Формат проведення спортивних таборів за цей час було успішно реалізовано у 6 країнах: весною 2022 – в Ізраїлі, влітку 2022 в Греції, зимою та весною 2023 року – на території Республіки Кіпр, влітку 2023 – в Іспанії, восени 2023 – в Словаччині та Японії. Проєкт незмінно підтримується Міністерством молоді та спорту України, НОК України Київської області, Федерацією дзюдо України, міською радою м. Ірпінь та низкою посольств приймаючих країн.

Нагадаємо, що п'ятеро юних ірпінців стали чемпіонами світу з кікбоксингу.

На зображенні може бути: 7 людей, весілля та текст

На зображенні може бути: 3 людини та текст

Читати "Моя Київщина" у Facebook