#

"Перепідпорядкувати патрульну поліцію начальникам управлінь поліції" – відомий білоцерківський активіст ініціював законопроєкт

30.03.2023 08:00
"Перепідпорядкувати патрульну поліцію начальникам управлінь поліції" – відомий білоцерківський активіст ініціював законопроєкт
Геннадій Прищепчук

Як стало відомо журналістам МК, відомий білоцерківський громадський діяч Геннадій Прищепчук розпочав формування експертної групи з розробки актуального законопроєкту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Геннадій Прищепчук зауважив:

Двовладдя в поліції давно стало проблемою. Начальники головних управлінь, управлінь та відділів поліції дуже часто не мають комунікації з місцевими патрульними поліцейськими. Патрульні поліцейські, живуть як окрема контора, грають свою гру та нікому не підпорядковуються. Та дуже часто це стає проблемою і для громадян – при  порушенні з боку патрульних, звичайні поліцейські їдуть рятувати громадян від патрульних.

Враховуючи, що ми будуємо правову державу, то життя громадянам треба спрощувати, а не ускладнювати, як це в 90% ситуацій роблять патрульні поліцейські.

На уточнююче питання журналіста МК, як це зробити, Прищепчук повідомив про план дій:

Враховуючи, що громадяни України не мають права законодавчої ініціативи, ми будемо працювати через наших мажоритарних народних депутатів від Київщини. Вони наші представники в Верховній Раді та однозначно мають відреагувати на нашу ініціативу. На сьогодні уже сформована експертна група авторів – відомі політологи, юристи, журналісти і громадські діячі ближчим часом напрацюють текст законопроєкту та проведуть тематичний круглий стіл, а також спільно з народними депутатами ініціюють комітетські слухання у профільному комітеті Верховної Ради.

Також активіст згадав одну дуже повчальну історію. Колись один молодий та нарваний голова Київоблгазу взлетів так високо, що "кошмарив бізнес та громадян та навіть ігнорував дзвінки від керівників області щодо врегулювання проблем під час опалювального сезону. Але пройшов час, Київоблгаз націоналізований, а веселий молодий екскерівник у розшуку.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини повернула  у державну власність землі сільськогосподарського призначення площею понад 950 га на території Білоцерківського району.

Читати "Моя Київщина" у Telegram