#

Під столицею чоловік продавав рибу, яка занесена до Червоної книги України

13.01.2021 13:50
Під столицею чоловік продавав рибу, яка занесена до Червоної книги України
Фото з місця події

Учора, 12 січня, в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району працівники рибоохоронного патруля викрили незаконний продаж риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

На ринку "Столичний", який знаходиться в межах села Софіївська Борщагівка, було викрито громадянина, який здійснював незаконний збут риби, занесеної до Червоної книги України. А саме: стерлядь прісноводна – 3 екз. (2,5 кг), бестер – 1 екз. (5 кг) та осетер російський – 1 екз. (4 кг). Складено протокол за ч. 2 ст. 88—1 КУпАП.

Нагадаємо, ви також маєте право запитати у продавця документи щодо законності походження водних біоресурсів. Це може бути чек, накладна, товарно-транспортна накладна тощо. Якщо ж їх немає прохання невідкладно повідомляти на "гарячу лінію" рибоохоронного патруля Київщини за номером: (099) 341-73-18, - нагадав начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Також  варто зауважити, що за незаконний збут риби, занесеної до Червоної книги України, порушникам загрожує штраф в розмірі від 1 700 до 3 655 грн.

Нагадаємо, що у період з 7 по 10 січня поточного року на території Київської області було зафіксовано сім грубих порушень правил рибальства.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: