#

Поліцейські Київщини викрили організаторів звалищ медичних відходів (ФОТО)

30.11.2021 12:21
Поліцейські Київщини викрили організаторів звалищ медичних відходів (ФОТО)
Фото з місця подій

На Київщині поліцейські повідомили про підозру особам, які скидали небезпечні відходи на землю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

Правоохоронці Київщини викрили товариство з переробки сміття, яке, замість спалювання медичних відходів, скидало їх на земельні ділянки у Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Підприємство протягом 2020-2021 років отримало для утилізації від представників закладів охорони здоров’я понад 6 тисяч тон медичних відходів, а саме пробірки з кров’ю та іншими біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо.

Правоохоронці встановили, що замість спалювання небезпечних відходів директор підприємства разом з чотирма спільниками здійснювали вивезення та вивантаження їх у місцях, не пристосованих для утилізації сміття.

Також з’ясувалося, що у квітні цього року ліцензії підприємства на операції у сфері поводження з небезпечними відходами були анульовані, але працівники цього товариства продовжили укладати договори про утилізацію медичних відходів, у результаті чого заволоділи коштами у розмірі понад півмільйона гривень.

Слідчі за процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури  повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) , ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За скоєне їм загрожує ув’язнення на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила у Києві потужний міжнародний канал постачання в Україну сировини для виготовлення кокаїну.



Читати "Моя Київщина" у Facebook