#

Поліція Київщини затримала ексдиректора ДП Міноборони та підприємця на хабарі

22.03.2024 19:01
Поліція Київщини затримала ексдиректора ДП Міноборони та підприємця на хабарі
Фото з місця події

Сьогодні, 22 березня, поліцейські Київщини затримали підприємця та колишнього директора ДП Міноборони України, під час отримання хабаря у розмірі 600 тис доларів 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київщини.

Стало відомо, що їх затримали під час передачі неправомірної вигоди у розмірі 600 тисяч доларів, з яких 320 тисяч доларів були готівкою, а також право власності на сім квартир на загальну суму у 280 тисяч доларів 

За даними слідства один із зловмисників та його спільник вимагали хабар у представника іншої комерційної структури. Зловмисники намагалися отримати у користування земельну ділянку, площею 35 гектарів, яка перебуває в постійному користуванні Державного підприємства Міністерства оборони України, з подальшою можливістю забудови.

Зловмисниками виявилися директор приватного підприємства та колишній керівник державного підприємства Міністерства оборони України, який виступав як посередник. 

Слідчі за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони за оперативного супроводу Управління стратегічного розслідування Київщини затримали чоловіків згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Також, у фігурантів вилучили кошти, документи на квартири та їх мобільні телефони. Крім цього, проведені невідкладні обшуки за місцями їх проживання.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення директору приватного підприємства та ексдиректору держпідприємства про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2, (Зловживання впливом) та ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що нардепа від "Слуги народу" Гунька судитимуть за хабарництво.


Читати "Моя Київщина" у Facebook