#

Понад 100 млн грн виділили школярам, діабетикам та астматикам Київщини

22.05.2018 09:47
Понад 100 млн грн виділили школярам, діабетикам та астматикам Київщини

Київській області направили з держбюджету освітню субвенцію в розмірі понад 68 млн гривень для розвитку концепції "Нова українська школа". Ще 44 млн гривень передані на відшкодування вартості препаратів з лікування серцево-судинних захворювань, бронхіту і цукрового діабету

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Kievvlast".

На початку травня голова Київської ОДА Олександр Горган підписав розпорядження №293 "Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісного, сучасного і доступного загальної середньої освіти" Нова українська школа "в 2018 році".

Цим документом в бюджет столичного регіону спрямовані субвенції на різні напрямки розвитку освітньої сфери.

17 млн 551 тис. 300 гривень райони, ОТГ і міста Київщини отримають на підготовку тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, асистентів вчителів, заступників директорів тощо. При цьому, понад 15 млн гривень направлено до обласного бюджету.

На закупівлю дидактичних матеріалів для початкової школи за концепцією "Нова українська школа" до місцевих бюджетів направлено 20 млн 441 тис. 480 гривень. Така ж сума визначена місцевим бюджетам на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи.

В цілому, сума освітньої субвенції становить 68 млн 655 тис. гривень.

10 млн 220 тис. 740 гривень спрямовано з державного бюджету на закупівлю комп'ютерного обладнання, мультимедійного контенту для початкових класів.

Крім того, згідно з розпорядженням голови КОДА №294 від 7 травня 2018 року "Про перерозподіл між місцевими бюджетами Київської області обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань", місцеві бюджети столичного регіону отримають 44 млн 697 тис. 700 гривень на відшкодування вартості окремих лікарських препаратів. Ці гроші будуть спрямовані на відшкодування вартості ліків для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу і бронхіальної астми.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: