#

Представники ОБСЄ та благодійного фонду "Help99 Ukraine" відвідали Ірпінь

24.03.2024 14:29
Представники ОБСЄ та благодійного фонду "Help99 Ukraine" відвідали Ірпінь
Фото з місця події

До Ірпеня завітали Представники Організації з безпеки й співробітництва в Європі та Благодійної організації "Благодійний фонд "Help99 Ukraine"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука.

Учасники делегації ОБСЄ оглянули відбудову найбільш постраждалого кварталу в Ірпені та ЖК "Ірпінські Липки".

Найбільше в Ірпені постраждав квартал, розташований по вулиці Гостомельське шосе та Багірова. Цей район зазнав жорстоких бомбардувань та обстрілів. Ворог цілеспрямовано обстрілював житлові комплекси, внаслідок чого багато будинків було повністю зруйновано. Сьогодні тут активно триває відбудова. У грудні 2023 року ми завершили тут капітальний ремонт дороги

 - розповів Кравчук. 

Благодійний фонд "Help99 Ukraine" систематично співпрацює із військовими частинами, організовує збори та передачу гуманітарної допомоги для наших захисників. Один із пріоритетних напрямків – забезпечення військових автівками. Фонд вже передав 330 автівок нашим воїнам. Активно допомагають фонду країни - партнери України.

У рамках передачі наступної партії допомоги нашим захисникам представники Естонії, Фінляндії, Бельгії, Туреччини, Болівії, Швейцарії та США відвідали Ірпінь, оглянули зруйнований росіянами Центральний будинок культури та міський стадіон "Чемпіон".

Саме тут поряд з будинком культури розташовувався блокпост "Жираф", який став символом стійкості та героїзму українців. Цей блок-пост протягом кількох тижнів стримував наступ російських військ на Ірпінь. Завдяки мужності та самовідданості українських захисників місто вдалося вберегти від повної окупації

 - розповів Андрій Кравчук.

Нагадаємо, що голова італійського благодійного фонду Cesvi відвідала Бучанську громаду.


Читати "Моя Київщина" у Facebook