#

Прийняв пологи у дружини, бо лікарню розбомбили окупанти: історія ITвця із Бузової

07.06.2022 17:55
Прийняв пологи у дружини, бо лікарню розбомбили окупанти: історія ITвця із Бузової
Олексій та Марія із сином

Олексій із селища Бузова Бучанської громади розповів історію про те, як він у перші дні війни вдома приймав пологи у своєї дружини під звуки російських пострілів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН".

Російські танки почали обстрілювати пологовий будинок у Бузовій із перших дній повномасштабного вторгнення. Коли прилетіли перші снаряди, там ще народжувалися діти. У медзакладі залишалися майже 40 пацієнтів.

Працівники пологового розповіли:

Лікарі продовжували приймати пологи, коли у медзакладі вже зникло світло. Під світло ліхтариків з телефонів акушерок тут народилося останнє немовля. Тоді ж і зрозуміли – конче треба евакуюватися, бо вже з вікна палат виднілися ворожі танки.

Наприкінці лютого росіяни заблокували трасу біля клініки, й жінки, які ще не народили, вже не могли отримати медичну допомогу. Марії, яка мала народжувати у цьому ж пологовому, через бойові дії із власного дому неподалік клініки виїхати не могла, та вже й не було куди.

Коли у жінки почалися перейми, то чоловік Олексій зрозумів, що пологи доведеться приймати йому самотужки:

Я ввечері сів, відкрив YouTube, подивився ролик, як приймати пологи. Що у нас дома було? Для дезинфекції рук. І ближе до ночі, перейми сильніше.

Марія народжувала сина під канонаду вибухів та перелякані погляди старших доньок. У результаті, Олексій впорався на відмінно зі своїм завданням. Це й підтвердили лікарі, які оглядали Марію, коли сім’ї вдалося вирватися із окупації.

Чоловік каже, допоміг і досвід партнерських пологів зі старшими доньками. Тепер він жартує, що хоч за професією IТівець, вже може асистувати акушеркам. Здоровий тримісячний малюк Артем тому підтвердження. Ім’я синові обирав батько:

 Я побачив, що з завода "Артем" відвантажують "Стугни". І сказав – Артем.

Звільнення Київщини родина зустріла у Європі. Тепер планує повертатися додому. Зараз у пологовому будинку, куди московити прицільно стріляли із танків, працівники медзакладу розбирають згарище.

Нагадаємо, що військовослужбовцю рф повідомлено про підозру за захоплення пацієнтів та працівників у Бучанській лікарні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram