#

Прокуратура повідомила про підозру окупанту, який убивав мешканців Київщини

07.06.2022 19:00
Прокуратура повідомила про підозру окупанту, який убивав мешканців Київщини
Підозрюваний

Заступнику командира бойової машини ЗС РФ повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, поєднаним з умисним вбивством та інших порушеннях  законів і звичаїв війни на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Слідство установило, що навідник-оператор 37 мотострілецької бригади 36 загальновійськової армії під час окупації села Гавронщина Бучанського району зупинив на вулиці беззбройного цивільного мешканця, який не становив для нього жодної загрози.

Окупант змусив чоловіка лягти на землю та вибивав з нього інформацію про приналежність до ЗСУ. Після побоїв він приставив потерпілого до стіни та вбив його пострілом у голову.

Окрім жорсткого вбивства, росіянин вчиняв й інші злочини. Зокрема він напився та спільно зі співслужбовцями зайшов до одного із будинків. Окупант довго тримав потерпілих під прицілом і проводив їх допит.

Військовий вишикував людей у шеренгу, заявляючи, що не хоче витрачати зайві патрони на їх вбивство. Після цього вистрелив у стелю та пішов із будинку, пообіцявши повернутися та всіх розстріляти.

Окрім цього окупант разом із товаришами погрозами заволоділи автомобілями жінки та чоловіка із села Гавронщина.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – Департамент захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Нагадаємо, що у Київській області затримали адміністратора майже 20 інтернет-ресурсів, на яких підтримувалася збройна агресія росії проти України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram