#

П'ять сумнівних схем Київської облради, які намагаються закласти у бюджет-2019

17.05.2019 10:11
П'ять сумнівних схем Київської облради, які намагаються закласти у бюджет-2019
Київська облрада

Бюджет Київської області завжди був ласим шматком для корупціонерів, проте наразі занадто багато схем намагаються протягнути зацікавлені особи

Інформаційний портал "Моя Київщина" пропонує Вашій увазі найбільш сумнівні дії керівництва обласної ради, які небезпідставно можна назвати корупцією.

Нагадаємо, що голова ради зробила публічне звернення до громади Київщини, нібито сесія не скликається для того, щоб уберегти бюджет області від дерибану командою Порошенка.

  1. Голова Київського обласного осередку партії "Батьківщина" Костянтин Бондарєв прийшов на засідання голів фракцій Київської облради, яке проводила голова Ганна Старикова. Бондарєв закликав депутатів вимагати від ОДА закласти в бюджет 84 мільйони "депутатських" коштів, тобто по мільйону на кожного, а також 500 мільйонів на депутатські округи через комунальні підприємства.
  2. Комунальний заклад Київської обласної ради "Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", який очолює в.о. головного лікаря Курмишов О.В., у 2018 році виплатив працівникам закладу до 300% премії. Це стало можливим за рахунок того, що з 3,5 тисяч працівників за штатом 1 тисяча місць – вакантні, в результаті відбувається перерозподіл коштів.
  3. На потреби Чорнобильців цього року виділено 46 млн грн, але виявилося, що Київська облрада побудувала таку схему, щоб субвенції для чорнобильців роками освоювалися "правильними" лікарями, які виписували рецепти для "своїх" аптек.
  4. Через тепломережі області та створені для депутатів облради фірми-"прокладки" відмиваються кошти обласного бюджету. У 2017 році тепломережі-боржники стали фігурантами кримінального провадження. Тоді "Батьківщину" підозрювали у організації схеми по виведенню коштів через тепломережі. Зокрема, в СБУ повідомляли, що за отримані незаконно кошти проводилося фінансування протестних акцій з метою посягання на територіальну цілісність України.
  5. Комунальне підприємство облради "Сервісно-ресурсний центр" виконує виключно функцію закупівель для закладів освіти. На одній тільки тендерній процедурі у 2018 році вони хотіли заробити на придбанні шкільних автобусів для дітей Київщини понад 5 млн грн. Справа в тому, що шкільні автобуси по Україні закуповуються за 1,2 млн грн, а на Київщині за 1,8 млн за одиницю. Проте тендерна процедура була зупинена рішенням голови КОДА Олександром Терещуком.
Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: