#

Рада не підтримала законопроєкт про розміщення Національного військового меморіального кладовища у Гатному

09.11.2023 10:00
Рада не підтримала законопроєкт про розміщення Національного військового меморіального кладовища у Гатному
Фото з мережі Інтернет

Верховна Рада не зібрала достатньої кількості голосів, щоб ухвалити в першому читанні законопроєкт, який передбачає виділення ділянки землі під Національне військове меморіальне кладовище у Гатному, що на Київщині 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис нардепа із фракції "Голос" Ярослава Железняка.

Документ підтримали лише 194 народні депутати. Повторне голосування теж не підтримали.

За його словами, цим законопроєктом хотіли дати можливість Кабміну фактично змінити місце кладовища.

Законопроєкт про створення Національного меморіального військового кладовища був ухвалений наприкінці серпня 2023 року. Однак й досі точаться суперечки навколо місця, в якому варто його побудувати.

Навесні 2023 року київська мерія виділила для НВМК ділянку у Биківні. Це рішення підтримали родини загиблих військових. Однак згодом у заповіднику "Биківнянські могили" заявили, що у Биківнянському лісі можуть бути старі поховання жертв сталінських репресій. Це відтягнуло б будівництво на довгий час.

Кабмін ухвалив нову ділянку – біля Південного кладовища у Гатненській громаді Фастівського району Київської області, неподалік від села Віта-Поштова. Рідні загиблих героїв проти такого рішення.

Нагадаємо, що понад 2 млн грн зібрали для ЗСУ та дітей-переселенців на аукціоні в Києві.

Читати "Моя Київщина" у Facebook