#

Річниця Чорнобиля покладе початок великої програми по меморіалізації зони відчуження – міністр Ткаченко

18.02.2021 18:40
Річниця Чорнобиля покладе початок великої програми по меморіалізації зони відчуження – міністр Ткаченко
Фото з мережі інтернет

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про ряд проєктів, які будуть здійснені в рамках 35-ї річниці катастрофи на ЧАЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB" .

Ми підписали меморандум з міністром екології, ДАРТ і ДАЗО по спільному створенню туристичних маршрутів в Чорнобильській зоні. Є також ряд проектів, які будуть здійснені в рамках 35-ї річниці, які готуємо ми і Мінекології. Наприклад, концерт, який повинен відбутися в Чорнобилі і транслюватиметься глядачам онлайн, – розповів Ткаченко.

Міністр вважає, що важливо наситити існуючі маршрути новими смислами, облаштувати їх, прокласти нові. Також є музеї, які важливо переосмислити.

Це початок великої програми по меморіалізації самої зони для того, щоб туди приїздили не просто зробити фоточки біля "дуги" або в Прип'яті, а щоб зрозуміти, що це місце однієї з найбільших трагедій, коли знецінилося людське життя, – підкреслив міністр.

Він також зазначив, що це план дій не тільки на сьогоднішній день.

Частиною цього проекту буде внесення деяких об'єктів Чорнобильської зони в Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в тому числі і для того, щоб мати можливість і засоби для їх консервації. Ряд об'єктів зараз в досить жалюгідному стані – ще трохи, і там нема на що буде дивитися. Зазначу, що в ЮНЕСКО подається Чорнобиль комплексно, а не лише окремі об'єкти, –  додав Ткаченко.

Нагадаємо, що Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник проводить конкурс дитячої та юнацької творчості  "Чорнобиль. Природа. Відродження" на тему "Чорнобиль і Фукусіма: відродженню бути!".

Читати "Моя Київщина" у Facebook