#

Рідна сестра скандального ексміністра Єфименка отримала російський паспорт у серпні 2022 року (ФОТО)

16.12.2023 17:30
Рідна сестра скандального ексміністра Єфименка отримала російський паспорт у серпні 2022 року (ФОТО)
Костянтин Єфименко

Як стало відомо МК з публікації у російському Комерсанті, співпраця білоцерківської бізнес-групи Хмельницького-Єфименка з російською армією після повномасштабного вторгнення відбувалась через рідну сестру ексміністра

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

При чому, для приховування родинних зв'язків, сестра Костянтина Єфименка при отриманні російського громадянства через півроку після початку повномасштабної війни, змінила прізвище.

Але більше року після цього мережа компаній, які де-факто належать олігарху Василю Хмельницькому, але записані на вищезгаданих номіналів-мурзілок, отримували мільйонні замовлення від російських оборонних підприємств.

Нагадаємо, що в публікації у російському Комерсанті йдеться про те, що крім співпраці з російською залізницею, дочірні компанії білоцерківського заводу "Трібо" та інші бізнес-структури, пов'язані з групою Хмельницького- Єфименка, протягом багатьох років посилюють російську армію.

А саме - здійснюють поставки продукції для військового авіабудування, виробництва вертольотів, військових автомобілів, бойових машин десанту та піхоти.

Костянтин Єфименко – вкрай неоднозначна фігура не лише в українському бізнесі, але і політикумі. Свого часу він добився значних успіхів, але не любить говорити про те, як йому вдалося стати доларовим мультимільйонером. Хоча увесь секрет полягає в тому, що свого часу Єфименко був фаворитом президента-утікача Віктора Януковича, працюючи міністром транспорту в уряді Азарова та заступником міністра інфраструктури одіозного Боріса Колєснікова, у якого Єфименко був "на побігеньках".

Читайте також: Герой із Forbes чи державний зрадник: хто такий любимчик Януковича Костянтин Єфименко.

Усі роки російсько-української війни, яка триває з 2014 року, білоцерківський завод Tribo, що належить Костянтину Єфименко (а фактично входить у бізнес-групу Василя Хмельницього), продовжує вести бізнес із загарбниками. І судячи з усього – веде і зараз.

Ще з другої половини 2000-х Костянтин Єфименко володіє заводом "УралАТІ" (Уральский завод авто–текстильних виробів), який попри свою назву займається гальмівними колодками. Це підприємство платить чималі податки в російський бюджет і спонсорує війну.

Ба більше, колодками дует Єфименко-Хмельницький займаються не лише в росії, але й в Білорусі, де у 2017 року створили філіал "Tribo", єдиний завод з виробництва колодок у країні-сателіті рф. Цікаво, що тоді поява підприємства було розпіарене в Україні як те, що "українська продукція підкорює нові ринки Європи".

Обидва заводи – уральський та білоруський – роблять колодки для військових тягачів УРАЛ, МАЗ та БЕЛАЗ, які використовуються російською армією у війні проти України. До того ж уральський завод забезпечує колодками російську залізницю, яка по повній працює на війну проти України – перекидаючи військову техніку, людей та озброєння на передову фронту.

Нагадаємо, що власник Білоцерківського технопарку Хмельницький привіз до України одіозного російського олігарха.


Читати "Моя Київщина" у Facebook