#

З'явились подробиці співпраці білоцерківської бізнес-групи Хмельницького-Єфименка з російською армією (ФОТО)

15.12.2023 12:00
З'явились подробиці співпраці білоцерківської бізнес-групи Хмельницького-Єфименка з російською армією (ФОТО)
Костянтин Єфименко

Як стало відомо МК з публікації у російському Комерсанті, крім співпраці з російською залізницею, дочірні компанії білоцерківського заводу "Трібо" та інші бізнес-структури, пов'язані з групою Хмельницького- Єфименка, протягом багатьох років посилюють російську армію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

А саме - здійснюють поставки продукції для військового авіабудування, виробництва вертольотів, військових автомобілів, бойових машин десанту та піхоти.

Костянтин Єфименко – вкрай неоднозначна фігура не лише в українському бізнесі, але і політикумі. Свого часу він добився значних успіхів, але не любить говорити про те, як йому вдалося стати доларовим мультимільйонером. Хоча увесь секрет полягає в тому, що свого часу Єфименко був фаворитом президента-утікача Віктора Януковича, працюючи міністром транспорту в уряді Азарова та заступником міністра інфраструктури одіозного Боріса Колєснікова, у якого Єфименко був "на побігеньках".

Усі роки російсько-української війни, яка триває з 2014 року, білоцерківський завод Tribo, що належить Костянтину Єфименко (а фактично входить у бізнес-групу Василя Хмельницього), продовжує вести бізнес із загарбниками. І судячи з усього – веде і зараз.

Ще з другої половини 2000-х Костянтин Єфименко володіє заводом "УралАТІ" (Уральский завод авто–текстильних виробів), який попри свою назву займається гальмівними колодками. Це підприємство платить чималі податки в російський бюджет і спонсорує війну.

Ба більше, колодками дует Єфименко-Хмельницький займаються не лише в росії, але й в Білорусі, де у 2017 року створили філіал "Tribo", єдиний завод з виробництва колодок у країні-сателіті рф. Цікаво, що тоді поява підприємства було розпіарене в Україні як те, що "українська продукція підкорює нові ринки Європи".

Обидва заводи – уральський та білоруський – роблять колодки для військових тягачів УРАЛ, МАЗ та БЕЛАЗ, які використовуються російською армією у війні проти України. До того ж уральський завод забезпечує колодками російську залізницю, яка по повній працює на війну проти України – перекидаючи військову техніку, людей та озброєння на передову фронту.

Нагадаємо, що нардеп Івченко з Білої Церкви під час війни прикупив новенький Мерседес за 6 мільйонів.



Читати "Моя Київщина" у Telegram