#

Рінат Ахметов зупинив роботу найбільшого вугледобувного підприємства

14.04.2020 15:40
Рінат Ахметов зупинив роботу найбільшого вугледобувного підприємства
Ринат Ахметов

Стало відомо, що з 20 квітня припиняє свою роботу найбільше вугледобувне підприємство в Україні "ДТЕК Павлоградвугілля"

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Укррудпром", про це заявив гендиректор "ДТЕК" Максим Тимченко на онлайн-брифінгу.

"Ми заявляємо про зупинку найбільшого вугільного об'єднання країни" Павлоградвугілля ". З 20 квітня об'єднання виходить в простій ", - сказав Тимченко.

Голова ДТЕК уточнив, що на шахтах об'єднання працює 22 тисячі співробітників, після виведення в простий середня зарплата гірника (ГРОЗ) скоротиться з 19 тис грн до 10 тис грн

Причиною виходу в простій Тимченко назвав "системна криза в енергетиці", викликаний падінням споживання електроенергії та імпортом електроенергії з РФ і Білорусі.

За словами голови енергохолдингу, в умовах рекордних запасів вугілля на складах, "ДТЕК Енерго" в квітні очікує надходження коштів в розмірі 1,6 млрд грн, тоді як витрати на забезпечення роботи вугільних активів холдингу складуть 2,9 млрд грн.

При цьому Тимченко уточнив, що витрати на виплату зарплат всіх співробітників "ДТЕК Енерго" складають близько 800 млн грн на місяць.

Нагадаємо, що журнал Forbes опублікував щорічний рейтинг мільярдерів, до якого увійшов Костянтин Жеваго, посідаючи там 1990 місце.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: