#

Російська армія обстріляла Будинок культури в Макарові

05.04.2022 15:00
Російська армія обстріляла Будинок культури в Макарові
Макарівський Будинок культури до війни

Унаслідок ворожих дій російських окупантів розрушено будинок культури у селищі Макарів Бучанського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на власні джерела.

Заслужений художник із Макарова Анатолій Марчук розповів, що снаряд ударив у центральну частину, а саме в концертну залу. На щастя,  славнозвісна картинна галерея, у якій зібрані роботи як відомих митців, так і  учасників творчих пленерів зі всієї України, знаходилася у лівому крилі будинку культури. 

Ексмер Макарова та головний спонсор галереї Олександр Іващенко завдяки бійцям місцевої територіальної оборони обстежив стан галереї після ворожого обстрілу.

Олександр Іващенко та художник Анатолій Марчук звернулися до заступниці голови КОДА Тетяни Семенової посприяти перевезенню творів мистецтва до одного з музеїв Києва. Пані Семенова обіцяла подумати, але ось вже два тижні відповіді немає. 

Анаталій Марчук додав:

Наразі Макарів розміновують. Я збираюся, як тільки дозволять, поїхати туди, щоб власноруч зайнятися справою упорядкування та збереження унікальної галереї.

Нагадаємо, що американська газета The New York Times оприлюднила супутникові знімки компанії MAXAR, які підтверджують те, що жителі Бучі були вбиті під час російської окупації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook