#

Сенат США проголосував за виділення понад $60 млрд допомоги Україні

13.02.2024 14:40
Сенат США проголосував за виділення понад $60 млрд допомоги Україні
Фото з мережі інтернет

У вівторок, 13 лютого, американський Сенат підтримав пакетний законопроєкт про міжнародну допомогу Україні на понад $60 млрд

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Апостроф.

Про результати стало відомо в ході голосування сенаторів.

Законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню у Сенаті підтримали 70 сенаторів: 48 демократів і 22 республіканці. Проти проголосували 28: два демократи і 26 республіканців. Не голосували – один представник Республіканської партії.

Зауважимо, що 70 голосів – рекорд голосування на різних стадіях просування законопроєкту. Усього розгляд зайняв шість з половиною днів, за які відбулося 10 голосувань. Останнє засідання тривало всю ніч і завершилося успішним голосування о 6:38 ранку за Вашингтоном.

Цей законопроєкт передбачає виділення бюджетних асигнувань у розмірі понад 95 млрд доларів, з яких 60 млрд доларів пропонується спрямувати на підтримку України, а 14 млрд доларів - Ізраїлю; плюс допомога Тайваню.

Проте підтримки законопроєкту в Сенаті недостатньо, він має пройти ще Палату представників. Проти проєкту виступає спікер-республіканець Майк Джонсон, який згоден голосувати окремо від міграційного питання лише допомогу Ізраїлю. В Сенаті відмовилися навіть розглядати подібну ініціативу.

Нагадаємо, що допомогу на суму близько 2 млн дол передасть Ірпеню американське місто-побратим Мілвокі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram