#

Сміттєвий полігон на Обухівщині хочуть перетворити на екологічно безпечний об’єкт

07.06.2021 18:55
Сміттєвий полігон на Обухівщині хочуть перетворити на екологічно безпечний об’єкт
Фото з місця події

У Підгірцях, що на Обухівщині, розпочали рекультивацію полігону для сміття № 5, який відпрацював близько 35 років

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Екополітика".

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, це вперше в Україні здійснюється рекультивація полігону в таких масштабах і відповідно до європейських практик.

Він зазначив, що загальна площа сміттєвого полігону – 65 га. Він складається із двох ділянок – карт полігону.

Наразі розпочато рекультивацію ділянки № 1, яка виконуватиметься двома етапами: технічним і біологічним. Технічний етап — це розроблення технологічних, будівельних заходів, рішень і конструкцій для влаштування захисних екранів поверхні полігону, підпірної стінки, систем збирання і направлення на очищення фільтрату, відведення поверхневих стічних вод, — пояснив Петро Пантелеєв.

Зазначається, що біологічний етап рекультивації передбачає агротехнічні та фітомеліоративні заходи, спрямовані на відновлення порушених земель.

Нині потужність системи переробки фільтрату збільшено з 200 до 950 куб. м на добу. До будівельно-монтажних робіт із реконструкції та рекультивації залучають кращих українських та міжнародних фахівців – обстеження полігону здійснили експерти Федерального міністерства Німеччини із питань довкілля, збереження природи та радіаційної безпеки.

Також нагадаємо, що 5 червня, у Всесвітній день охорони навколишнього середовища Департамент екології та природних ресурсів КОДА організував та провів захід присвячений просвітницький екологічний освіті для школярів у заказнику "Козинський".

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Читати "Моя Київщина" у Telegram