#

Суд увʼязнив чоловіка, який перед родичами на Київщині виправдовував окупантів

22.02.2024 21:00
Суд увʼязнив чоловіка, який перед родичами на Київщині виправдовував окупантів
Фото з мережі інтернет

Дарницький районний суд міста Києва визнав винним чоловіка, який виправдовував росіян у присутності родичів в селі Дзвінкове на Фастівщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на видання "Судовий репортер".

У травні 2022 року чоловік перебував на дачі тещі в селі Дзвінкове на Київщині. У присутності тещі, свого сина та ще двох людей він сказав:

Украины как страны не существует, такие виды и красота, как в Украине, — это самообман укрофашистов и вообще в России все намного лучше. Если бы не такие бандеры, как мы, то тут давно была б Россия и наводила бы свои порядки и приучала бы до правильных привычек укрофашистов. Я, как снова прийдет Россия — возьму в руки автомат и буду воспитывать волонтеров, и убивать их, а также бывших АТОшников и всех патриотов таких, как вы, а если сам не буду справляться — буду показывать русским военным где живут такие неблагодарные люди.

Іншим разом він висловлював бажання, щоб росія перемогла у війні, а потім "посадила і вбила тих, хто підтримує Україну". Чоловік заявляв, що став би колаборантом, якби мав можливість, та звинувачував українців у звірствах окупантів в Маіруполі, Бучі та Ірпені.

Наприкінці вересня — на початку жовтня того року обвинувачений їхав на машині по Києву з сином, тещею та ще однією людиною. Проїжджаючи залізничні колії, він побачив потяг із завантаженою військовою технікою Збройних Сил України. Тоді чоловік у суперечці сказав:

Нужно срочно снять видео и сделать фото этой техники для того, чтобы передать эти фото, видеоматериалы личностям, которые наводять цели, для того, чтобы эту технику уничтожили в срочном порядке» та «Украину нужно бомбить, украинцы — это быдло, которое жить не должно, я буду сознательно подрывать экономику вашей никчемной Украины. Если у меня будет возможность снять или сбросить кому-то видео или фото военной техники ВСУ — я это сделаю и она будет уничтожена. Украина должна дружить с Путиным, потому что он умный человек и правильно сделал, что напал и начал войну против Украины.
Обвинувачений визнав провину та заявив, що всі згадані слова сказав на емоціях. При цьому ніякого жалю з приводу своїх висловлювань він не виказав, а лише зазначив, що зрозумів, що не потрібно було так говорити в той момент.

Суд вважає, що виправлення такої особи можливе тільки в ізоляції від суспільства. Чоловіка засудили до одного року позбавлення волі.

Нагадаємо, що СБУ затримали ще одного агента рф, який  "зливав" росіянам інформацію для прориву оборони Києва у 2022 році

Читати "Моя Київщина" у Telegram