#

Шведська делегація оглянула наслідки російської окупації у Чорнобильській зоні (ФОТО)

13.04.2024 12:47
Шведська делегація оглянула наслідки російської окупації у Чорнобильській зоні (ФОТО)
Фото з місця події

Делегація зі Швеції на власні очі побачила, які збитки завдали російські військові формування Чорнобильській зоні відчуження під час її окупації у 2022 році 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

У Чорнобильській зоні 11 квітня з офіційним візитом перебували заступник генерального директора Міністерства закордонних справ Швеції, голова відділу Східної Європи та Центральної Азії Петер Еріксон, перший секретар Посольства Швеції в Україні Ерік Йонас Стрендберг, другий секретар Посольства Швеції в Україні Нілс Далквіст.

Візит відбувався у межах "Формули миру" Президента Зеленського - переліку умов для завершення війни, які у жовтні 2022-го року на зустрічі з лідерами G7 запропонував Президент.

Варто зазначити, що Швеція – країна-співголова пункту один, що стосується сфери радіаційної та ядерної безпеки.

Делегація відвідала ремонтно-транспортну дільницю ДСП "Північна Пуща", транспортний цех ДСП"ЦППРВ" - підприємствам було нанесено колосальних збитків – росіяни розтрощили, вивезли автотранспорт, що використовувався у пожежогасінні, перевезенні РАВ, працівників. 

Також відвідувачі дізналися про втрати підприємств, відновлення діяльності після окупації, поточний стан роботи.

Нагадаємо, що Чорнобильська зона може стати місцем інновацій та екологічного лідерства.





Читати "Моя Київщина" у Facebook