#

Телеканал "Еспресо" замовчує скандальну історію з ексвласником Білоцерківського заводу "Росава"

06.07.2023 18:40
Телеканал "Еспресо" замовчує скандальну історію з ексвласником Білоцерківського заводу "Росава"
Костянтин Жеваго

Телеканал "Еспресо" замовчує скандальні справи з корупцією на верховному рівні та розкрадання мільйонів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Канал є одним із найпопулярніших телеканалів в Україні, забезпечуючи всеукраїнське охоплення новинами та аналітикою. Однак, згідно з отриманими інформаційними даними, канал має окремий корпус у Білій Церкві, що спеціалізується на висвітленні проблем міста.

Актуально: міліардера Жеваго викрили на спробі шахрайства навколо інвестицій шинного заводу "Росава".

Останнім часом в Україні відбулися декілька скандальних подій, які привернули увагу громадськості. Зокрема, затримання голови Верховного Суду, якому колишній власник заводу "Росава" та Білоцерківської ТЕЦ, відомий бізнесмен, передавав хабар через свого адвоката. Зауважимо, що "Еспресо" умовно приховував цей випадок, не висвітлюючи його в новинах. Це викликає сумніви щодо об'єктивності та незалежності каналу, особливо у контексті принципів журналістики, таких як прозорість та правдивість інформації.

Інша ситуація, яка викликає запитання, пов'язана з арештами керівництва Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (Полтавський ГЗК), який також належить Жевако. Керівників Полтавського ГЗК звинувачують у розкраданні понад 400 млн гривень, проте ця подія також не була висвітлена на каналі "Еспресо".

Наразі Костянтин Жеваго переховується за кордоном через низку кримінальних справ, пов'язаних з виведенням мільярдів гривень з банку "Фінанси і кредит", який він контролював. Олігарх намагається повернути до себе активи через сумнівні судові рішення. Зокрема, згадуються компанії "Росава", Білоцерківська ТЕЦ і ТОВ "Преміорі".

Нагадаємо, що олігарха Костянтина Жеваго затримали у Куршевелі, – ДБР.

Читати "Моя Київщина" у Facebook