#

Твори юних авторів з деокупованої Київщини надрукують у книзі "Діти війни"

28.02.2024 19:43
Твори юних авторів з деокупованої Київщини надрукують у книзі "Діти війни"
Фото з місця події

Твори, вірші та малюнки дітей з деокупованих міст, сіл та селищ Київської області до кінця 2024 року надрукують у книзі “Діти війни” 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу товариства "Відважних".

Національна спілка письменників України разом з Товариством "ВІДВАЖНИХ" оголосили про важливий культурний проєкт - видання книги "Діти війни". Ця книга стане збіркою віршів, прозових творів та малюнків, створених дітьми з деокупованих міст та сіл Київщини. 

Переконаний, що серед мешканців деокупованих громад Київщини, таких як Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Мощун, Горенка, Макарів та інших населених пунктів є багато талановитих дітей, які пишуть вірші, оповідання і чудово малюють. Для кожної дитини насправді важливо представити свою творчість для широкого кола читачів, це важливий елемент творчої соціалізації для дітей, які пережили евакуацію і повернення додому до зруйнованого, але звільненого села, селища, міста. Значна кількість діток ще не повернулися до рідної громади, в тому числі й через втрачене житло. Завдання видавничого проєкту “Діти війни” – започаткувати творчий діалог між тими, кому в майбутньому жити та розвивати відбудовану Київщину

- повідомив СЕО Товариства “ВІДВАЖНИХ” Володимир Карплюк. 

З 1 березня до 1 травня 2024 року триватиме збір поетичних, прозових творів та малюнків дітей з усіх населених пунктів Київщини, які пережили окупацію у лютому-березні 2022 року. Кількість творів, які можна надіслати для публікації в книзі – необмежена. Свої твори на вільну тему можуть надіслати діти (самі або за допомогою батьків) віком до 17 років включно. Твори потрібно надіслати на адресу електронної пошти [email protected] до 1 травня 2024 року. Свої твори можуть надсилати як діти, які зараз проживають в Україні, так і ті, які вимушено перебувають закордоном.  

Нагадаємо, що в Ірпені створили видавничий проєкт "Бібліотека "Слова Відважних".


Читати "Моя Київщина" у Facebook