#

У Баришівці підприємець облаштував у дитсадку клуб комп’ютерних ігор

26.11.2021 16:20
У Баришівці підприємець облаштував у дитсадку клуб комп’ютерних ігор
Фото з мережі Інтернет

У селищі Баришівка підприємець орендував приміщення закладу позашкільної освіти та облаштував там клуб комп’ютерних ігор

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на прокуратуру Київської області

У повідомленні говориться, що за втручання Броварської окружної прокуратури закладу позашкільної освіти у селищі Баришівка було повернуто приміщення загальною площею майже 200 кв. м вартістю понад 800 тис гривень.

Ювенальні прокурори встановили, що посадові особи відділу освіти Баришівської районної державної адміністрації надали підприємцю в оренду приміщення закладу освіти для надання платних послуг – комп’ютерних ігор.

Це суперечить вимогам законодавства про використання майна закладів освіти виключно для потреб навчально-виховного процесу та за освітнім призначенням і порушує права дітей.

Реагуючи на вказане прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області з позовною заявою про звільнення приміщення та повернення майна навчального закладу відділу освіти Баришівської РДА. Судом позов задоволено у повному обсязі.

Підприємець понад 3 роки відмовлявся виконувати рішення суду, відповідно заклад позашкільної освіти не мав можливості використовувати приміщення за призначенням. Завдяки принциповій позиції прокуратури забезпечено реальне виконання судового рішення та звільнення приміщення.

Нагадаємо, що поетеса Надія Красножон із села Перемога Баришівської громади віддає кошти від реалізації своїх книг на потреби будинку пристарілих, у якому вона мешкає.

Читати "Моя Київщина" у Facebook