#

У Білій Церкві стартує марафон: учасники відмічатимуть зелені насадження у мобільний додаток (ФОТО)

11.08.2020 09:50
У Білій Церкві стартує марафон: учасники відмічатимуть зелені насадження у мобільний додаток (ФОТО)
Фото з місця події

15 серпня в місті Біла Церква стартує марафон “Екогерой 2020”, за допомогою мобільного додатку містяни відмічатимуть на карті зелені насадження на території дому, підприємства, навчального закладу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Мета екомарафону допомогти розробити план з озеленення міста Управлінню благоустрою та екології Департаменту житлово-комунального господарства.

Для цього містяни зберуть інформацію про наявні дерева, кущі, квітники, МАФи. У фокусі уваги: розташування, вид, стан, а також фотографії. Учасники марафону можуть також позначити аварійні дерева та місця, де варто посадити дерево.

Дані надходитимуть в систему для обліку зелених насаджень — SMART Green БЦ через мобільного додаток. Програму вирішили  створили управлінці з метою інвентаризації, яка згодом переросла в масштабний соціальний проєкт. На карту додатку зручно наносити дані.

Мета проєкту “Місто-парк Біла Церква”: переоблаштувати місто заради людей — перетворити його пішохідне. Перший етап на шляху до змін — інвентаризація. Тому від початку 2020-го року управлінці спільно з волонтерами працюють над наповненням системи.

Марафон триватиме з 15 серпня до 15 вересня. Планують залучити заклади освіти, організації, багатоквартирні будинки, ОСББ. Організатори передбачили символічний приз — іменне дерево — для кожної з номінацій. Головний приз — “Зелений острівець”, спроєктований та реалізований фахівцями з ландшафтного дизайну.

Проєкт реалізуються зусиллями Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, Фонду Фрідріха Науманна та громадської організації “Структура”. Дані про зелені насадження збираються зусиллями екоактивістів. Інформація акумулюється в системі відкритих даних SMART Green БЦ, яку розробили інженери SOFTPRO.

Нагадаємо, що у Білій Церкві затримали п'яного чоловіка, який перебував у розшуку (ВІДЕО)



Читати "Моя Київщина" у Telegram