#

У Білій Церкві триває кампанія з пошуку прийомних та патронатних батьків

09.08.2023 20:30
У Білій Церкві триває кампанія з пошуку прийомних та патронатних батьків
Фото з мережі інтернет

У Білій Церкві третій місяць поспіль триває інформаційна кампанія "Мрія дитини – мати родину"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на офіційний сайт міста.

Кампанію проводить Білоцерківський міський центр соціальних служб. Вона має на меті акцентуацію потреб у створенні в Білоцерківській міській територіальній громаді альтернативних форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі під соціальним супроводженням Білоцерківського міського центру соціальних служб перебувають чотири дитячі будинки сімейного типу та п'ять прийомних сімей, в яких виховуються 42 дитини-сироти та діти, позбавленої батьківського піклування.

Патронат над дитиною – професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію в сім'ї патронатного вихователя дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах чи потребує захисту. За надану послугу патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення в розмірі п'яти прожиткових мінімуми для працездатної особи та за нього сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Більш детальну інформацію про те, як стати прийомними батьками, батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу чи патронатними вихователями можна отримати в службі у справах дітей Білоцерківської міської ради за адресою: вул. П.Скоропадського (Першотравнева), 8, тел. 097-028-20-69 та в Білоцерківському міському центрі соціальних служб за адресою: бульвар Олександрійський, 113, тел. 04563-6-83-11.

Нагадаємо, що юні бучанці провели яскраві канікули у місті Паланга на узбережжі Балтійського моря.

Читати "Моя Київщина" у Telegram