#

У Білій Церкві пройшов форум щодо ефективності системи ProZorro (ФОТО)

24.05.2018 12:31
У Білій Церкві пройшов форум щодо ефективності системи ProZorro (ФОТО)

"Публічні закупівлі: досвід та перспективи", таку назву мав обласний форум, що відбувся 23 травня у Білій Церкві. Захід проводився за підтримки Київської ОДА, Білоцерківської міської ради та "Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви"

Про це повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина".

Представники з боку бізнесу та держави відверто говорили про недосконалість системи прозоро, необхідність внесення змін, зокрема і в бюджетний процес.

Дякуючи системі ProZorro, велика кількість державних закупівель вже зекономила українцям понад 25 млрд гривень, однак сервіс не є гарантією того, що нечесний виконавець робіт чи послуг не спробує обійти систему.

За словами спікерів, наразі в системі опрацьовуються функціональні можливості та проводиться робота над визначенням ризик-індикаторів. На скайп-сесії з учасниками заходу основними моментами щодо законодавчої та організаційної реформи поділилася Лілія Лахтіонова, директор Департаменту регулювання державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Вона розповіла про зміни, що запропоновані в законопроекті 8265. Саме вони посилять ефект від використання рескрсу ProZorro. В законі передбачено вдосконалення механізму оскарження, зменшення суми порогових закупівель, виправлення помилок у тендерних пропозиціях тощо.

Також мова йшла про регулювання публічних закупівель, особливості проведення тендерів у рамках проекту ProZorro, досвід замовника в системі, аналітичні інструменти контролю та моніторингу, запровадження енергосервісних контрактів у Київській області через систему публічних закупівель та залучення коштів в енергозбереження.

За 2 роки роботи електронної системи вже є розуміння які норми законодавства потребують удосконалення. Спікери заходу висунули всі можливі пропозиції задля покращення роботи системи, аби влада не втрачала кошти на недобросовісних підрядниках.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: