#

У Богуславі знову спостерігалися різкі коливання рівня води в річці Рось (ФОТО)

22.01.2021 11:30
У Богуславі знову спостерігалися різкі коливання рівня води в річці Рось (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 21 січня, працівникам рибоохоронного патруля ГО "Хорти Буслава" повідомили, що з невідомих причин знову різко впав рівень води в річці Рось  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський Рибоохоронний Патруль" у Faсebook.

Після дзвінка рибпатрульні негайно виїхали на місце події. Там вони зустрілися із заявником та здійснили огляд річки.

У нижньому б’єфі річки вони зафіксували, що рівень води впав на 26-33 см. Проте заморних явищ водних біоресурсів не спостерігалося, бо водойма лише частково була вкрита льодом.

З’ясувавши всі обставини події та опитавши місцевих жителів, вони зробили припущення, що причиною різкого спаду рівня води стала робота Стеблівської ГЕС, яка знаходиться в Черкаській області.

Вже згодом запрацювала Богуславська ГЕС і рівень води було відновлено.

З метою забезпечення охорони та збереження у належному стані середовища існування водних біоресурсів у зимовий період, рибоохоронним патрулем Київщини проводиться постійний моніторинг та контроль за їх станом і рівневим режимом водойм. Дані спостережень надаються рибпатрульними до відділу іхтіології та регулювання рибальства та фіксуються у журналі. При різкому зниженні на 10 - 30 см Київський рибоохоронний патруль буде негайно інформувати Держрибагентство та інші компетентні органи для відповідного оперативного реагування та дій з метою недопущення нанесення шкоди водним біоресурсам і порушення вимог природоохоронного законодавства, - зауважив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Нагадаємо, що 17 грудня  рибоохоронний патруль Київщини отримав відповідь від офісу водних ресурсів річки Рось щодо пониження рівня води.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: