#

У Бучанському спортивному комплексі "Академія спорту" пройшов чемпіонат з рукопашного бою (ВІДЕО)

11.04.2023 10:00
У Бучанському спортивному комплексі "Академія спорту" пройшов чемпіонат з рукопашного бою (ВІДЕО)
Фото з місця подій

Минулими вихідними у Бучанському спортивному комплексі "Академія спорту" пройшов чемпіонат з рукопашного бою, присвячений визволенню Київщини від російських окупантів та підтримки Збройних Сил України  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Спортивний захід відбувся за участі президента Всеукраїнської федерації рукопашного бою Юрія Радченко, начальника відділу культури і спорту Управління молоді та спорту КОДА Володимир Стеценко, депутата Київської обласної ради та почесного президента Київської обласної федерації рукопашного бою Галини Єрко, депутата обласної ради, параолімпійця Олега Іваненко,  депутата обласної ради Олега Косташ, керівництва Міжнародної Асоціації ветеранів підрозділів антитерору «Альфа», командирів військових підрозділів.

Галина Єрко, депутат Київської обласної ради, зазначила:

Сьогоднішній чемпіонат присвячено героям, які полягли на війні, і ми згадуємо усіх тих, хто боронить Україну з великою вдячністю і шаною. Система рукопашного бою – це підготовка бійців, які готові вже ставати до лав ЗСУ, тому що цих навичок є достатньо. Сьогодні важливо підтримувати спорт і дітей, тому що це є основа національного патріотичного виховання. Українці мають певну айдентику – ми сильні, незламні, і сьогодні продемонстровані саме ці якості.

У змаганнях взяли участь 200 юних спортсменів у складі команд, організацій та спортивних клубів з міст Буча, Бородянка, Бровари, Біла Церкви, Фастів та Іванків.

Андрій Приймаченко, президент Київської обласної федерації рукопашного бою зазначив:

Сьогодні дуже важливі змагання, де спортсмени борються за право представляти Київську область на чемпіонаті України з рукопашного бою. Тому, ставки досить високі і спортсмени мотивовані дуже сильно. Сьогодні багато спортсменів рукопашного бою Київщини приймають участь у територіальній обороні, захищають Батьківщину на різних рубежах як правоохоронці і як військовослужбовці. Саме в їх честь сьогодні відбувається це спортивне свято.

Як зазначив заступник начальника управління молоді та спорту КОДА Володимир Стеценко, перед кожним чемпіонатом України проходить відбір кращих спортсменів Київщини для формування збірної команди області для подальших виступів на змаганнях всеукраїнського рівня:

На змагання запрошуються команди з усіх регіонів Київщини, які мають своїх інструкторів, відповідну підготовку і є членами федерації рукопашного бою. Управління молоді і спорту КОДА сьогодні надає всебічне сприяння, зокрема наградну атрибутику, для того, щоб діти мали нагороди відповідного ґатунку.

Підтримати учасників чемпіонату завітали депутати Київської обласної ради, зокрема відомий параолімпієць та рекордсмен книги рекордів Гінеса Олег Іваненко, котрий нещодавно також долучився до лав ЗСУ:

Класно, що після того, що відбувалось, зокрема в Бучі, ми бачимо як в такому чудовому вже відновленому місці зібралося стільки дітей. Респект тим, хто доклав до цього зусилля.

Для багатьох дітей – це перша участь у обласному чемпіонаті, який ймовірно стане сходинкою для змагань у інших престижних турнірах, а крім того дозволяє отримати досвід, нові враження та емоції.

Напружені, емоційні, видовищні поєдинки тривали протягом двох днів. Спортсмени продемонстрували свою майстерність і професіоналізм, а кращі з кращих отримали нагороди, кубки та медалі.

 Нагадаємо, що у Бучанській Академії спорту пройшов благодійний турнір "1х1 Charity cup".


Читати "Моя Київщина" у Telegram