#

У Бучі школа стала першим закладом, яка відповідає стандарту "Зелений клас"

08.09.2020 10:20
У Бучі школа стала першим закладом, яка відповідає стандарту "Зелений клас"
Фото з місця події

Стало відомо, що гімназія № 9 у місті Буча отримала сертифікат відповідності стандарту «Зелений клас»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина» з посиланням на сторінку "Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України" у Faсebook.

Побудована на засадах екологічності та ековиховання, школа успішно пройшла комплексний аудит та першою із українських навчальних закладів була сертифікована.

Із принципами функціонування сучасної гімназії ознайомились заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець та радник Міністра Олена Колтук. 

Сьогодні кожному зрозуміло, що посилена увага до екологічних питань – це не тренд, а вимога часу. Формувати екосвідомість потрібно змалку, показуючи дітям дбайливе ставлення до природи, ресурсів і споживання у всіх сферах суспільного життя. Тому сучасні освітянські стандарти мають включають в себе наскрізну екологічну освіту. Саме організація ресурсоефективної життєдіяльності, як у Бучанській гімназії, разом із відповідною навчальною програмою дозволять виховувати покоління дійсно свідомих людей, - відзначив Руслан Стрілець.

Гімназія у місті Буча була збудована менш, ніж за пів року відповідно до оновлених будівельних норм, з урахуванням стандартів сталого будівництва та із застосуванням екологічно сертифікованих будівельних матеріалів. Це дозволило вже на стадії проектування уникнути вад застарілого типу планування та оздоблення, зробити приміщення великими, світлими, з поліпшеними екологічними характеристиками, а будівлю – тепло-, еко- та енергоефективною.

Так, завдяки встановленню на даху 9 сонячних панелей, гімназія, чи не єдина в Україні, має автономні джерела енергії. Проектом досягнуто й суттєве зниження енергоспоживання.

Тут впроваджено централізовану систему енергопостачання шкільних годинників, що дозволяє позбутися зайвого обсягу батарейок живлення. А робота системи «Моя Школа» з електронним класним журналом і учнівськими щоденниками та створення мультимедійного класу на базі шкільної бібліотеки сприятимуть скороченню використання паперу та утворенню відходів з нього.

Школа на власному прикладі привчає дітей до ресурсоефективного споживання, роздільного збору сміття, а мотиватори і оформлення простору, інфографіки і тематичні панно у приміщеннях сприяють формуванню екологічної культури.

Впровадження екологічного стандарту для навчальних та освітніх закладів СОУ ОЕМ 08.002.37.078:2013 Зелений клас доступне для дитячих садків, шкіл, закладів позашкільної освіти, ВНЗ тощо.

У якості об’єкта сертифікації може бути розглянута як окрема аудиторія (група, клас, кафедра), підрозділ закладу або заклад у цілому.

Нагадаємо, що директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол повідомив про початок ремонту несправних бучанських автомобілів швидкої допомоги, кошти на який були зібрані завдяки зусиллям команди "Нових облич".

Читати "Моя Київщина" у Telegram