#

У центральному парку Броварів встановили пост моніторингу повітря (ФОТО)

05.01.2021 10:40
У центральному парку Броварів встановили пост моніторингу повітря (ФОТО)
Фото з місця події

Новий пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря облаштували в Броварах, у парку "Перемога"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Трибуна Бровари".

Пост автоматизованої системи моніторингу атмосферного повітря придбано в рамках природоохоронних заходів на 2020 рік Департаментом екології та природних ресурсів КОДА. Його встановлено в центральному парку подалі від точкових забруднень. За словами профільних чиновників, це зроблено спеціально, щоб отримати середні результати забруднення в усьому місті.

Поки що пост працює в тестовому режимі. За словами головного спеціаліста з екології Броварської міськради Юрія Жимайлова, за кошти міської ради придбано та встановлено сім стаціонарних постів вимірювання якості повітря, також є один переносний.

Перші три пости, що працюють із січня 2019 року, встановлено по межі санітарно-промислової та житлової зон. Згодом за бюджетні кошти було придбано ще чотири пости та один переносний. Їх встановлено в межах житлової забудови на соціальних об’єктах. Дані моніторингу атмосферного повітря можна прослідкувати в реальному часі на сайті міської ради.

Юрій Жмайлов упевнений, що цей пост надає значно точніші результати моніторингу повітря, ніж ті, що наявні в місті. "Сканує" повітря за кількома показниками: вимірює оксид вуглецю, діоксид сірки, оксид та діоксид азоту, аміак, сірководень та смог.

Нагадаємо, що 2 січня у Броварах, на бульварі Незалежності, 2, трапилася ДТП за участю легковика та пішохода.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: