#

У Чорнобилі відбулися масштабні навчання з гасіння пожеж (ФОТО)

19.04.2024 17:34
У Чорнобилі відбулися масштабні навчання з гасіння пожеж (ФОТО)
Фото з місця події

У Чорнобилі відбулися масштабні навчання з гасіння лісових та степових пожеж в умовах радіаційного забруднення, ліквідації пожежі на складі паливно-мастильних матеріалів вертолітного майданчика 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

За легендою, умовна пожежа виникла на узбіччі дороги у напрямку села Корогод, прийняла прямокутну форму, розвивається по трав'яному настилу за рахунок північно-західного вітру в бік лісу – фронт, на захід – фланг, на північ – тил, вогонь перекинувся через мінералізовану смугу й розповсюджується по узліссю до лісу шириною 75 м, а потім переходить в низовий, а через певний проміжок часу перекидається на склад ПММ.

Зазначається, що тренінг був максимально наближений до реальних умов з використанням різних способів й тактичних прийомів гасіння. Одна з цілей – здійснити на практиці організацію роботи міжвідомчого штабу пожежогасіння.

Усі ланки працювали без збоїв, всі сили і засоби були направлені на гасіння умовної пожежі: диспетчери своєчасно отримали повідомлення про загоряння, організовано оперативний штаб, направлено піротехнічне відділення 11 ДПРЗ, залучено особовий склад та оперативно-пожежну техніку ДСП "Північна Пуща", 2ВПЧ та 11 ДПРЗ, дозиметричну розвідку провели фахівці ДСП "Екоцентр", розвідку за допомогою БПЛА – працівники ЧРЕБЗ. Залучені у навчанні були й медики.

Варто зазначити, що подібні навчання є важливими, тому що дозволяють учасникам здобути необхідні навички та знання для ефективної реакції та дії у небезпечних ситуаціях, що, в свою чергу, зменшує ризики виникнення довготривалих пожеж, загрози життю та здоров'ю працівників підприємств, флорі й фауні, майнових збитків.

Нагадаємо, що на Київщині щотижня проходять навчання зі стрільби.



Читати "Моя Київщина" у Facebook