#

У Чорнобилі вперше помітили птаха з людським голосом (ФОТО)

06.12.2020 17:22
У Чорнобилі вперше помітили птаха з людським голосом (ФОТО)
Фото з місця події

У Чорнобильській зоні відчуження біля атомної електростанції вперше помітили рідкісну для України червоношию гагару

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Чорнобильський біосферний радіаційно-екологічний заповідник" у Facebook.

Як зазначається, червоношия гагара потрапила в об'єктив фотографа, коли кружляла над поверхнею ставка-охолоджувача біля ЧАЕС (вони чудово плавають і пірнають, а при небезпеці можуть майже повністю зануритися під воду).

Червоношия гагара (Gavia stellata) стала ще одним новим видом заповідника. Ставок-охолоджувач ЧАЕС, 3.12.2020 р, - йдеться у повідомленні.

Раніше червоношиїх гагар у даній місцевості жодного разу не реєстрували.

За словами орнітологів, сезонні міграції цього виду вивчені недостатньо.

Характерна особливість цих птахів - дуже специфічний голос, який за тембром може нагадувати стогін людини або виття вовка, а то й хрипке каркання крука одночасно з гусячим ґелґотанням. Такі крики вони видають під час своїх "шлюбних пісень", під час польоту і при відчутті небезпеки.

Також нагадаємо, що в Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику під час дослідження гнізд із пташенятами сови бородатої дорослі птахи атакують дослідників й можуть нанести їм досить серйозні травми.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: