#

У Чорнобильській зоні запустили 4G

07.12.2020 19:30
У Чорнобильській зоні запустили 4G
Фото з мережі Інтернет

У Чорнобильській зоні запустили високошвидкісний мобільний зв'язок, що допоможе пожежникам працювати під час гасіння пожеж у віддалених районах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "РБК".

Відтепер 70% території покрито комунікаціями 2G, а ще 45% території матимуть покриття 4G. Нещодавно на території зони відчуження була встановлена базова станція, - повідомив міністр навколишнього середовища та природних ресурсів Роман Абрамовський.

За словами Абрамовського, туристам буде потрібно мобільне покриття, і в першу чергу комунікації та Інтернет допоможуть контролювати пожежну безпеку в зоні відчуження.

Цього року найбільша пожежа під час спостережень сталася в Чорнобильській зоні, і відсутність покриття не дозволила вчасно знайти місця займання.

За словами міністра, тепер буде створена система моніторингу пожежної безпеки. Вона буде складатися з відеокамер та тепловізорів, які дозволять швидко визначити місце пожеж.

Також нагадаємо, що в Чорнобильській зоні відчуження біля атомної електростанції вперше помітили рідкісну для України червоношию гагару.

Читати "Моя Київщина" у Telegram