#

У Приірпінні вода з крану калічить життя людей

25.05.2018 15:15
У Приірпінні вода з крану калічить життя людей

Сьогодні, 25 травня, місцевий сайт опублікував свідчення жителів міста з пробами водопровідної води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Бучанський міський Інтернет портал".

Воду в Приірпінні люди зазвичай згадують недобрими словами. Більшість мешканців регіону давно її не п’є. А світлини з рудою водою і наче нафтовими фільтрами часто з’являються у соцмережах.

За хімічними показниками вода не відповідає ДСТУ 7525:2014 за водневим показником (рН), перманганатною окислюваністю, вмістом нітратів для споживання людиною в якості питної води.

«У нас вода хороша була знаєте, до якого року? До 1988-го. Я працювала в "Укрдержліспроекті" і нам доводилося їздити по всій Україні, навіть по всьому Союзу на той час. Я вважала, що в Ірпені найсмачніша вода. А коли почалося масове будівництво, у нас вода стала взагалі жахлива. А свердловина наша знаходиться на заплаві, там, де продавали землю, вибирали торф, а ці всі ями, канави закидали сміттям...», - бідкається Ніна Кирилюк, яка мешкає в Ірпені біля паспортного столу.

Розповісти свою історію, але не показуючи обличчя, зголосилася й Ірина з Бучі. Вона настоює воду на камінні, адже вважає, що так вона трохи очищується. Два роки тому Ірині та її рідній сестрі видалили жовчний міхур. Лікар сказав їй, що причиною цього могла стати вода з високим вмістом заліза.

Чому в регіоні така вода і що собою являє мережа водопостачання і водовідведення, ми багато разів намагалися дізнатись безпосередньо у директора КП “Ірпіньводоканал” і депутата Ірпінської міськради Олександра Маркушина. Але марно. Не принесло результатів і письмове звернення від інформаційної агенції “Погляд”. За кілька днів керівництво підприємства зробило відписку у... Facebook.

У ній сипалися звинувачення на адресу працівників "Погляду", мовляв, вони «постійно дискредитують громаду міста Ірпінь», не мають почуття патріотизму до рідного міста, тому співпрацювати з інформагенцією водоканал не бажає. Офіційної відповіді "Погляд" так і не отримав.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: