#

У Прип’яті презентували унікальний арт-проєкт "Ковчег Чорнобиль" (ФОТО)

20.04.2021 08:20
У Прип’яті презентували унікальний арт-проєкт "Ковчег Чорнобиль" (ФОТО)
Фото з місця події

Нещодавно у місті Прип’ять фотохудожник Денис Копилов презентував авторський арт-проєкт "Ковчег Чорнобиль"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження2 у Faсebook.

Зауважується, що арт-проєкт присвячений відродженню природи. Фотовиставка демонструватиметься у рамках заходів, які приурочені до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Далі розповідається, що завдяки художньому світосприйняттю, фотограф демонструє, що природа має надзвичайну силу й здатність відроджуватись. Фотограф показав зону відчуження як свого роду "Ноєв ковчег", у якому можна зберегти все природне різноманіття.

Автор проєкту розповів, що, мандруючи світом, упродовж семи років він знімав тварин у їхньому природному середовищі. Після цього він надрукував великі плакати із зображеннями цих тварин.

Денис Копилов сказав:

Я возив ці плакати у різні місця зони відчуження та фотографував плакати з цими тваринами так, щоб здавалося, ніби звірі живуть у зоні. Я хочу показати, що природа відновлюється, а Чорнобильська зона – це не тільки проблема, а те, що треба і необхідно досліджувати та вивчати. Я хочу змінити ставлення до зони як до місця розрухи, я переконаний, що зона відчуження є своєрідним діамантом природи.

Виставка, яка буде складатися із 11 робіт, розміститься на колонаді центральної площі міста Прип’ять.  Вона буде доступна до перегляду всім відвідувачам зони відчуження.

Нагадаємо, що у рамках програми "Велике будівництво" Укравтодор за три роки планує оновити дорогу Чорнобильської зони.




Читати "Моя Київщина" у Facebook