#

У Славутичі вперше в країні запровадили посаду омбудсмена з безбар’єрності

16.08.2021 18:35
У Славутичі вперше в країні запровадили посаду омбудсмена з безбар’єрності
Фото з мережі Інтернет

Місто Славутич уперше в Україні створило посаду омбудсмена з безбар'єрності в структурі виконавчого комітету міської ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Ukrinform".

Зазначається, що в місті Славутич впроваджують ряд проєктів, спрямованих на створення універсального простору. Цей напрямок реалізується в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар'єрів". Тому в місті вперше в Україні створена посада омбудсмена по безбар'єрності в структурі виконавчого комітету міської ради.

Заступник міністра розвитку громад і територій України Наталія Козловська відзначила, що Славутич впроваджує програму по безбар'єрності, що має на меті створення доступних міських просторів. Зараз йде відбір кандидатури на цю посаду. Спеціаліст координувати напрямок інклюзії та доступності в місті.

Також відзначають, що в Славутичі продовжують розвивати безбар'єрний простір. Зокрема, завершено ремонтні роботи в інклюзивних-ресурсному центрі. Окрім того, тривають роботи з заниження тротуарів на проспекті Дружби народів і триває реконструкція критого басейну, яка враховує потреби маломобільних груп населення.

Козловська відзначила, що успішний досвід Славутича в реалізації безбар'єрних рішень в майбутньому планують поширити на всю Україну.

Нагадаємо, що стало відомо, що у Славутичі майже відремонтували установу "Інклюзивно-ресурсний центр", який працює з 2018 року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: