#

У Студениківській громаді через недбалість жителів загорілися торф’яники

20.04.2021 10:55
У Студениківській громаді через недбалість жителів загорілися торф’яники
Фото з місця події

Учора, 19 квітня, в селі Пристроми Студениківської ОТГ сталася пожежа, яку, на щастя, ліквідували рятувальники

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Студениківська об'єднана територіальна громада" у Faсebook.

У дописі розповідається, що через людське недбальство загорілись торф’яники. Зазначається, що місцеві жителі залишили без нагляду вогнище, і вогонь швидко перекинувся на сусідню ділянку і по сухій траві дістався до торф’яників.

Також наголошується, що під час горіння торф викидає у повітря значну кількість отруйних речовин у повітря, а вогонь також створює пекельні пастки, які сягають шести метрів у глибину.  

Староста села Пристроми Юрій Анатолійович Саєнок розповів:

Цього разу площа займання не була такою великою і пожежники громади прибули вчасно. Вогонь пройшов на 2 метри вглиб торфу, пожежна частина Переяслава гасила іншу пожежу і допомогти не могла. Тільки завдяки рятувальникам осередок вогню вдалося локалізувати та ліквідувати. Дуже просимо жителів не палити трави, шкода від цього може бути непоправною. Дякуємо пожежникам за злагоджені дії і швидке реагування.

Нагадаємо, що у Великодимерській громаді в тестовому режимі працюватиме автономна станція датського виробництва, яка робитиме процес пожежогасіння ефективнішим.

Читати "Моя Київщина" у Telegram