#

Великодимерська громада першою в Україні отримала автономну станцію для пожежогасіння (ФОТО)

18.04.2021 13:20
Великодимерська громада першою в Україні отримала автономну станцію для пожежогасіння (ФОТО)
Пожежники тестують нову станцію

У Великодимерській громаді в тестовому режимі працюватиме автономна станція датського виробництва, яка робитиме процес пожежогасіння ефективнішим

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Великодимерсьої селищної ради.

Розповідається, що автономну станцію розробила компанія з Данії "Firexexpress", яка на світовий ринок пожежогасіння постачає своє інноваційне обладнання з 1998 року. Дане обладнання забезпечує набагато вищу від традиційної системи ефективність боротьби з вогнем у різних умовах та її мобільність. В основі нової методики лежить розроблений та запатентований інженерами компанії метод тонкого розпилення пінно-водяної суміші.

Начальник відділу з надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної та правоохоронної діяльності Андрій Тугай говорить:

За умови роботи стаціонарного обладнання, яке ми маємо на цьому автомобілі ЗІЛ. Ємності води у 4,5 тонни, що тут є, вистачає десь на півгодини безперервної роботи. А ця система, яку нам презентують, використовує всього 600 літрів на годину. Вода подається під високим тиском, плюс йде підмішування піноутворювача. Все це в сумі робить гасіння пожежі ефективнішим, швидшим у часі, якіснішим, і економнішим зрештою. Оскільки не треба через досить короткий проміжок часу їхати й заправляти ємність новою порцією води.

Зауважується, що загалом ця новітня система при цій же кількості води дозволяє працювати на гасінні пожежі практично вісім годин.

У пожежній частині Великої Димерки автономну станцію від датської компанії "Firexexpress" представили, змонтували та показали в роботі директор та керівник Департаменту із сервісу компанії "Фаєрсекьюріті", котра з минулого року представляє обладнання датського виробника в Україні, відповідно Володимир Рощин та Андрій Андрюхін.

Розровідається, що станцію змонтували у металевому ящику, який прикріпили до рами ЗІЛа. Вона складається із двигуна японського виробника – Honda з повітряним охолодженням, редуктора, насоса мембранного типу, напірного рукава, що має півдюйма у діаметрі, довжиною 100 метрів. Бак для пального двигуна розрахований на безперервну роботу станції протягом 1,8 години.

Володимир Рощин підкреслив, що конструкція цієї компактної станції, органи управління роблять її досить простою у використанні та обслуговуванні. Важливо, що виробник дає річну гарантію, а ще рік додає компанія-імпортер.

Після теоретичної частини на полі за межами населеного пункту відбулася презентація обладнання так би мовити у бойових умовах. Були імітовані дві пожежі, де вже в реальному гасінні перевірили роботу станції. Учасники та присутні залишилися задоволеними побаченим.

Андрій Тугай наголосив, що у тестовому режимі ця система працюватиме протягом трьох тижнів. І вже потім ухвалюватиметься остаточне рішення щодо придбання цієї станції.

Нагадаємо, що школа у Калитянській ОТГ, що на Броварщині, перемогла із проєктом "Шкільний вулик" у конкурсі проєктів соціальних шкільних підприємств.


Читати "Моя Київщина" у Facebook