#

У Студениківській громаді переселенці отримали гуманітарну допомогу від ІКЕА

23.10.2022 16:30
У Студениківській громаді переселенці отримали гуманітарну допомогу від ІКЕА
Фото з місця подій

У Студениківській громаді вимушено переміщеним особам із зони бойових дій ІКЕА надалаа гуманітарну допомогу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Студениківської сільської ради.

За сприяння міжнародних організацій 197 вимушено переміщених осіб із Донеччини, Сумщини, Харківщини та Херсонщини отримали гуманітарну допомогу. Цього разу компанія IKEA передала 1,7 мільйона євро на гуманітарні проєкти в Україні. 

Люди отримали необхідні речі для облаштування домівок, а саме матраци, подушки, ковдри, постільну білизну, рушники, кухонний посуд та предмети гігієни. Товари надходили до громадян адресно та за списками. Водночас старости сіл всіляко сприяють у допомозі ВПО у забезпеченні овочами, відновленні документів чи оформленні допомоги.

Голова громади Марія Лях каже:

Більшість із людей каже, що не знає про долю своїх будинків і часто не розуміє, як далі складеться життя. Відразу по приїзду вони ще здригалися від ударів сокири по дереву, коли сусід колов дрова, і просиналися від пронизливої нічної тиші. Зараз уже звикли. Але головне питання, коли вже можна повернутись додому. На нього може відповісти тільки час і ЗСУ! Молимось, щоб це було якомога швидше і легше. А поки що люди обживаються на новому місці й раді будь-якій допомозі, бо з дому виїхали у чому були.

Нагадаємо, що Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав" отримав важливу гуманітарну допомогу від столичних колег із Штабу порятунку спадщини у рамках спільного проєкту із захисту культурних цінностей під час війни.


Читати "Моя Київщина" у Facebook