#

У їдальні Кагарлицької школи №3 встановили сучасне європейське обладнання (ФОТО)

03.12.2020 10:40
У їдальні Кагарлицької школи №3 встановили сучасне європейське обладнання (ФОТО)
Фото з місця події

У Кагарлику в міській школі №3 завершили ремонт у харчоблоці та залі їдальні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Кагарлик City".

Ремонт школи фінансувався із державного та місцевого бюджетів. Його сумарна вартість понад 2,5 мільйона гривень.

До відремонтованого приміщення занесли і встановили нове сучасне європейське обладнання: пароконвектомати, марміти, дві посудомийні машини, дві електричні плити, духовка, електричний котел для підігріву води, для приготування чаю, електропательня, холодильні шафи, тістомішалка, слайсери, картоплечистка, протиральна машина, фільтри для води, сучасні ванни для миття посуду, ємності для мармітів і пароконвектоматів.

Кошти на технологічне обладнання для облаштування харчоблока Кагарлицької школи виділялися методом співфінансування: 1 мільйон 200 тисяч надав державний бюджет, ще 133 тисячі – районний. А от ремонт проводили виключно за гроші місцевого бюджету, і коштував він 1,15 мільйона гривень.

30 років у їдальні школи не робився ремонт.Тож привести її до ладу було першочерговою необхідністю. Завдяки фінансовим надходженням з держави, району та міста Кагарлик ми змогли закупити нове обладнання, – коментує директор Кагарлицької школи №3 Наталія Коваленко.

Директор додає, що зал їдальні не мав естетичного вигляду (час від часу його підфарбовували). Але дітей треба привчати до гарного. Тому спільними зусиллями зробили і зал.

Працівники їдальні пройшли відповідні навчання. Тож перевагу в роботі з новою технікою відчують на наступному тижні.

Можливо, коли наша школа перейде на автономію і ми будемо здійснювати харчування самостійно, то перейдемо на харчування з асортиментом.  Я бувала в інших школах і бачила як налаштований цей процес: діти зранку роблять замовлення по групах, вони заносяться в комп’ютер, і кухарі вже знають скільки і чого їм потрібно приготувати. Мрія є, думаю, вона здійсниться, бо до цього ми прагнемо. Вже зараз у нас є для цього всі умови. Але щоб перейти на автономію, потрібен бухгалтер і економіст. Зараз знайти людину, яка б погодилася на мінімальну зарплату, складно. Можливо, така людина і знайдеться, – розмірковує Наталія Коваленко.
Щиро дякую за виділені кошти і допомогу директору обласного департаменту освіти і науки Жанні Осипенко, голові Кагарлицької райдержадміністрації Ігорю Будюку, голові Кагарлицької районної ради Івану Семцову, міському голові Олександру Панюті, начальнику відділу освіти Надії Омельченко, – наголошує директорка.

Нагадаємо, що справу про катування і зґвалтування в Кагарлику передали в суд.



Читати "Моя Київщина" у Telegram