#

У зоні ЧАЕС пройшов перший етап акустичного моніторингу кажанів

10.07.2020 15:40
У зоні ЧАЕС пройшов перший етап акустичного моніторингу кажанів
Фото з місця події

У зоні відчуження було завершено перший етап акустичного моніторингу кажанів, який має на меті вивчення міграції даних ссавців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

Дослідження проводились з метою збору даних про міграцію нічних ссавців під час репродуктивного періоду. Для цього на території Заповідника було встановлено 10 точок спостереження, які обладнали ресиверами, що дозволяють фіксувати ультразвуковий сигнал, тобто записувати "голоси" кажанів.

Після цього дані з них зчитуються та обробляються на комп’ютері. Зібрана інформація буде опрацьована спеціалістами Британського орнітологічного центру до кінця 2020 – початку 2021 року.

Восени цього року буде розпочато другий етап акустичного моніторингу, завданням якого стане вивчення популяції кажанів у зоні відчуження.

Нагадаємо, що директор Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника повідомив про наміри розвивати віртуальний туризм та створення першої локації для спостереження за птахами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: