#

У зоні ЧАЕС розвивають віртуальний туризм

08.07.2020 09:23
У зоні ЧАЕС розвивають віртуальний туризм
Фото з мережі Інтернет

Директор Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника повідомив про наміри розвивати віртуальний туризм та створення першої локації для спостереження за птахами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Суспільне. Новини". 

За словами директора, у заповіднику поки що розвивають лише науковий та еколого-просвітницький туризм, в перспективі – бердвотчинг.

Перша локація вже готова, віртуальний туризм для тих, хто не може в силу вікових чи інших обмежень потрапити до заповідника, - розповів в інтерв'ю директор Чорнобильського заповідника Олександр Галущенко.

За його словами, туризмом заповідник безпосередньо не займається, але створює свої продукти і передає держустанові, яка співпрацює з туроператорами. Зокрема є й декілька водних маршрутів.

До того ж, Галущенко зазначає, що відвідування зони краще називати  "науковими або ознайомчими відвідуваннями", оскільки зона є небезпечною, тож туризм і рекреація там заборонені.

Нагадаємо, що поблизу села Бички Іванківського району правоохоронці затримали двох 23-річних киян, які вирішили помандрувати зоною відчуження, та 27-річну жінку, що збирала гриби.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: