#

У зоні ЧАЕС знову можуть фіксуватися коливання радіаційного фону

07.12.2020 20:47
У зоні ЧАЕС знову можуть фіксуватися коливання радіаційного фону
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 7 грудня, у Чорнобильській зоні відчуження запланували продовження повірки датчиків автоматизованої системи контролю радіаційного стану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Починаючи з 17 листопада, у зоні відчуження проводиться планова щорічна повірка датчиків потужності еквівалентної дози, яка виконується відповідно до затвердженої методики. Під час повірки до датчиків на різній відстані підносять еталонні джерела випромінювання, які штучно призводять до підвищення радіаційного фону.

Такий порядок дій підтверджує працездатність датчиків адекватно відображати показники потужності еквівалентної дози при різних рівнях опромінення та забезпечує надійні результати вимірювань протягом наступного року.

Відповідно, під час повірки штучно створюється підвищення, яке фіксується автоматизованою системою контролю радіаційного стану та відображається на інтернет-мапі.

Також нагадаємо, що в Чорнобильській зоні запустили високошвидкісний мобільний зв'язок, що допоможе пожежникам працювати під час гасіння пожеж у віддалених районах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram