#

У Зоні відчуження підвищили ефективність лісогосподарської діяльності

01.07.2021 21:30
У Зоні відчуження підвищили ефективність лісогосподарської діяльності
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що ДАЗВ, проаналізувавши результати ДСП "Північна Пуща" у першому півріччі 2021, визначило, що ефективність господарської діяльності у порівнянні із аналогічним періодом 2020 року зросла на 84%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

У першу чергу, це стосується реалізації деревини, що утворюється у наслідок обов’язкових санітарних рубок.  Це винятково та сировина, яка пройшла ретельний дозиметричний контроль, не є радіоактивно забрудненою, а цілком прийнятна для використання у виробництві.

Вона утворюється за допомогою діяльності із забезпечення бар’єрної функції Зони відчуження та знаходиться у межах обсягу лімітів, затверджених Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

Основними чинниками такого позитивного результату є перехід від прямих договорів до відкритих аукціонів на електронних біржах, зокрема, ProZorro.Продажі.

Частково на цей результат вплинули коливання цін на ринку та підвищений попит на деревину. За період виконаний вдвічі більший обсяг робіт із значним збільшенням доходності на одиницю продукції, а фінансовий результат у поточному році вже склав більше 19 млн.грн.

Це особливо важливо в умовах потреб по забезпеченню відомчої пожежної охорони, Комплексного плану заходів із створення (відновлення) системи пожежної безпеки на 2021-2024 роки, (затверджений розпорядженням КМУ № 244-р від 24.02.2021) та дефіциту фінансування оплати праці.

Підвищення ефективності лісогосподарської діяльності стоїть у одному ряду із іншими удосконаленнями Зони відчуження, зокрема такими як взаємодії всіх служб та органів по виявленню та боротьбі із пожежами; оптимізації виробничих процесів виведення з експлуатації ЧАЕС та циклу поводження з РАВ; процесів обслуговування туристичного напрямку; цифровізації робочої взаємодії на підприємствах.

Нагадаємо, що тренувальні навчання "Мобільний радіологічний моніторинг" відбудуться у зоні відчуження у вересні 2021 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook