#

У зоні відчуження планують створити науково-дослідницький хаб

13.11.2020 18:30
У зоні відчуження планують створити науково-дослідницький хаб
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що ДАЗВ співпрацюватиме з Національною комісією з радіаційного захисту населення для того, щоб розвивати науковий потенціал зони відчуження

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

Заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Максим Шевчук та Голова Національної комісії з радіаційного захисту населення України Олександр Копиленко обговорили співпрацю щодо розвитку наукового потенціалу у зоні відчуження.

Зокрема, однією з ініціатив, які обговорювалися на зустрічі, було створення науково-дослідницького хабу на території зони відчуження. Науковий хаб відповідатиме за організацію та координацію українських та міжнародних досліджень щодо проведення натурних, лабораторних і модельних досліджень, а також створення бази наукових даних для об’єктивної оцінки та прогнозу радіоекологічної і радіобіологічної ситуації в зоні відчуження.

Також було обговорено питання включення науково-дослідного хабу в діяльність відповідних міжнародних дослідницьких платформ, щоб представляти та ділитися науковими здобутками на міжнародній арені.

Заплановано, що найближчим часом науково-дослідницький хаб буде створено на базі ДАЗВ та підприємств, які належать до сфери управління Агентства.

У зустрічі також взяли участь керівник апарату НКРЗУ Олександр Матвійчук, заступник директора ДП "ЦОТІЗ" Михайло Грабчук та начальниця відділу з міжнародного співробітництва КМП ДП "ЦОТІЗ" Анастасія Нечитайло.

Нагадаємо, що на засіданні Спільного Комітету "Україна – Європейський банк реконструкції та розвитку" було обговорено необхідність фінансування ЧАЕС у повному обсязі, щоб забезпечити функціонування об’єктів, які було зведено за кошти міжнародних партнерів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: