#

У зоні відчуження виявили браконьєрів зі 150 кг риби гігантських розмірів (ФОТО)

15.01.2021 10:30
У зоні відчуження виявили браконьєрів зі 150 кг риби гігантських розмірів (ФОТО)
Фото з місця події

Нещодавно у зоні відчуження поліцейські помітили автомобіль державної установи "Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Даний автомобіль має здійснювати охорону диких тварин і місць їх перебування у межах території заповідника та поліпшує середовища їх існування, проте під час огляду автомобіля поліцейські виявили у багажному відділенні майже 150 кг свіжовиловленої риби з характерними для браконьєрського лову пошкодженнями.

Дозволу на переміщення риби за межі зони відчуження у вказаних осіб не було. Правоохоронці вилучили рибу та направили її для проведення експертизи.

За даним фактом слідчі відділу поліції зони ЧАЕС відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 267-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від одного до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що 12 січня в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району працівники рибоохоронного патруля викрили незаконний продаж риби.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: