#

Укравтодор планує оновити дороги у Чорнобильській зоні до 2023 року

13.10.2020 12:15
Укравтодор планує оновити дороги у Чорнобильській зоні до 2023 року
Фото з мережі Інтернет

220 км доріг у 30-ти кілометровій Чорнобильській зоні відчуження будуть передані на баланс Служби автомобільних доріг у Київській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Укравтодор" у Facebook.

Ми плануємо оновити дороги у Зоні відчуження у період з 2021-2023. До трагедії ці дороги були частиною міжнародних маршрутів, зараз вони будуть забезпечувати, перш за все, туристичні потреби, – зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Невдовзі розпочнеться комісійне обстеження стану доріг, на його основі та з урахуванням туристичних маршрутів будуть пріоритезовані ремонти.

 За інформацією Держагентства з управління зоною відчуження, з 2015 року до 2019 року кількість туристів збільшилася з 8 до 120 тисяч, з них майже половина – іноземці.

 Чорнобильська зона розташована у Поліському та Іванівському районі Київської області, дістатися туди можна дорогою Р-02 Київ — Іванків — Овруч.

Нагадаємо, що до артистів міжнародного тематичного альбому "Звуки Чорнобиля", присвяченого переосмисленню аварії на ЧАЕС, приєднався ісландський електронний музикант і продюсер Bjarki, який днями приїхав до України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: