#

Українська сім'я з обкладинки Time розповіла про порятунок з Ірпеня (ФОТО)

04.06.2022 12:30
Українська сім'я з обкладинки Time розповіла про порятунок з Ірпеня (ФОТО)
Time

Сім'я з Ірпеня, яка потрапила на обкладинку американського Time, розповіла про порятунок з-під обстрілів в Ірпені

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ITV.

Юлія Павлюк опинилася на обкладинці журналу в перші тижні війни - на фотографії жінка плаче, а її немовля несе український військовий. Нині Юлія, її чоловік Олег і донька Емма повернулися в Ірпінь із Рівного.

Першим, що побачила родина зранку 24 лютого, був удар по аеропорту Жуляни. Олег та Юля швидко зібрали речі і переїхали у приватний будинок до батьків. Юлія розповідає:

Нам навіть вдалося викликати таксі. Але брали найнеобхідніше, бо думали, що на тиждень максимум їдемо туди. 25 лютого Олег ще їздив у магазин, але тоді ще більш-менш нормальна обстановка була.

На початку березня місто вже бомбардували російські літаки. Коли родина почула танкові бої, кулеметні черги, артилерію в районі Бучі, вирішили евакуюватися.

Близько трьох кілометрів довелося йти пішки до церкви. Біля церкви на людей мали чекати автобуси для евакуації. На цих автобусах можна було дістатися до зруйнованого моста в Романівці. Далі довелося б пішки перейти міст і пересісти на наступний транспорт.

photoeditorsdk-export (1)

Юлю та дитину підібрали місцеві на легковому автомобілі, а Олегу місця не вистачило. Поки він чекав інший транспорт, дружина та донька вже перебралися через міст. Юля розповідає:

Він сказав: я вже біжу, вже поряд. Потім він розповів: коли біг до нас, побачив, що вся преса просто лягла на асфальт. Він почув кулеметну чергу, але нахилився і побіг далі. Якраз у ту мить зробили мою фотографію, яка потрапила на обкладинку журналу Time. Військовий стояв поряд. Я не пам’ятаю, якщо чесно, чому він узяв у мене малу. Він почав її заспокоювати, а я була на зв’язку з Олегом і махала йому руками, щоб він мене побачив. Потім Олег прибіг, і нас посадили в ті буси. Довезли до кінця Ірпінської траси. Туди під’їхав поліцейський бус, який, напевно, просто проїжджав повз. Цей бус нас дуже швидко довіз до вокзалу, і звідти ми поїхали в Рівне. 

Зараз сім'я повернулася до Ірпеня. Там і планує залишатися.

Нагадаємо, що місто Ірпінь відвідали генеральний секретар Ради європейських муніципалітетів і регіонів Фабріціо Россі та представниця Асоціації міст України Наталія Лазаренко.

Читати "Моя Київщина" у Telegram