#

Унікальний проєкт: у Броварах незрячих навчають танцювати кізомбу (ВІДЕО)

13.11.2020 08:50
Унікальний проєкт: у Броварах незрячих навчають танцювати кізомбу (ВІДЕО)
Фото з місця події

У Броварах навчають танцювати незрячих  в організації проєкту допомагають волонтери 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН". 

Ідея належить їм самим, навчати ж танцю запросили друзів – професійних танцюристів. А от долучатися запрошують усіх охочих. Це унікальний проєкт для України, який допомагає позбутися депресивних станів.

Усі в залі вітають один одного. Вивчати танець допомагають волонтери. Наталя – психологиня, зір утратила після хвороби ще студенткою.

Ходила з температурою на заняття в університет. Не могла дома посидіти і полікуватися – отакі ускладнення, - говорить вона.

Наталя говорить, що нині здійснює свою мрію і дякує своєму партнеру. 

Це для мене честь. Допомагає розвивати і себе, – говорить партнер.
Це довше й складніше – учити тих, хто не ладен просто повторювати твої рухи, побачивши їх. Але ще більше радієш, коли в учнів виходить, - кажуть викладачі. 

Різні види танців вже вивчив пан Микола. Займався індивідуально. Йому 51, танцює чотири роки, а зір утратив ще в 16 років – у його руках розірвався снаряд. Микола своїм прикладом запевняє: танці змінили на краще його життя. 

Тільки задоволення від цього отримую. Незрячі нічим не відрізняються від зрячих. Це не тільки естетично гарно ззовні, це і краса, яку ти відчуваєш внутрішньо, – зізнається він.

Нагадаємо, що нещодавно поліцейські затримали 36-річного мешканця Києва, який для власної нарколабораторіі обладнав приміщення в Броварах.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: