#

В аеропорту "Біла Церква" планують приймати лоукост-рейси

25.05.2018 09:21
В аеропорту "Біла Церква" планують приймати лоукост-рейси

В аеропорту "Біла Церква" вже готова базова інфраструктура для прийому лоукост-рейсів. До того ж, як зазначив екс-заступник міністра інфраструктури України, Олександр Кава, до Білої Церкви значно простіше добиратися з Києва, ніж, наприклад, до Гостомеля, який також розглядався як можлива майданчик для лоукостів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт"idbc".

"Час від Києва до аеропорту "Біла Церквад" для пасажирів може займати близько 40 хвилин, що значно прийнятніше, ніж до аеропорту "Гостомель ", - вважає Олександр Кава.

Він нагадав, що під'їзна дорога до Гостомелю має тільки 2 смуги руху - тільки окремі ділянки розширені до 4 смуг, - ця траса вкрай перевантажена, оскільки нею користуються дуже багато жителів Ірпеня, Бучі та Ворзеля. Так що, за словами екс-заступника міністра інфраструктури України, якщо додати на цю дорогу ще й транспорт до аеропорту - тут будуть суцільні пробки і люди запізняться на рейси.

"Що стосується Білій Церкві - то цей варіант досить цікавий. Хоча саме місто і аеродром "Біла Церква" знаходяться на більшій відстані від Києва, ніж Гостомель, але потрібно брати до уваги, що від Києва до Білої Церкви йде швидкісна дорога першої категорії - тобто, це частково 6 смуг руху, частково 4 смуги, розділені потоки, дозволена швидкість 110 км на годину. В цьому році буде закінчено капітальний ремонт цієї дороги - тобто її якість істотно підвищиться. І, відповідно, час, який люди будуть витрачати на поїздку від Києва до Білої Церкви, скоротиться ", - заявив Олександр Кава.

Більш того, він нагадав, що в недалекому майбутньому, щоб доїхати до аеропорту "Біла Церква", пасажирам навіть не доведеться заїжджати в саме місто.

"Міська влада Білої Церкви вже почала проектувати північний об'їзд міста, який буде починатися близько транспортної розв'язки Біла Церква-Північна і виходити на трасу М-02 до аеропорту біла Церква. Відповідно, час від Києва до аеропорту ще скоротиться", - повідомив експерт з питань транспорту Олександр Кава.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: